Nynäs Veteranförening

Kontaktnätet för pensionärer från Nynas AB.

2019 års planerade aktiviteter

       


Höstutflykt med Båt till Birka

torsdagen den 5 september


Veteranföreningen inbjuder till en båtutflykt på Mälaren torsdagen den 5 september. Vi åker med M/S Victoria från Klara Mälarstrand kl 09.30 och vårt mål är vikingastaden Birka på Björkö i Mälaren.


Under utresan finns möjlighet att i båtens café köpa förmiddagskaffe och smörgås för den som så önskar. Vi rekommenderar att man tar tillfället i akt att få i sig något på utresan eftersom dagens lunch kommer att serveras på hemresan, vilket inte blir förrän efter kl 14.30.

Beräknad ankomsttid till Björkö är kl 11.15. Här på Björkö mitt i Mälaren grundades på 750-talet vad som brukar kallas Sveriges första stad, Birka. Här byttes varor från när och fjärran och än i dag syns spåren efter de människor som föddes, levde och dog här. Idag utgör Birka ett av Unescos Världsarv.

Björkö är en grönskande ö som dessutom bjuder in till natursköna promenader, svalkande bad och besök i fornlämningsområdet där guiderna berättar om vikingarnas Birka. Vi blir guidade runt av egen guide och även om det blir en del att promenera runt så har vi blivit lovade att guiden anpassar sig efter oss så att vi alla ska hinna med även om en del av oss har svårt att gå.


Veteranföreningen arrangerar bussresa från Nynäshamn, se tider nedan.
Kl 07.30 Avgång från Gröndalsvikens pendeltågsstation (vid busshållplatsen på östra sidan av järnvägen)
Kl 07.35 Upphämtning vid Nynäshamns station (bussfilen mot Svandammen)
Kl 07.40 Upphämtning vid Kullstaplan (mitt emot f.d. Elon-butiken)
Kl 07.50 Upphämtning vid Ösmo Pendeltågsstation

Efter besöket går M/S Victoria tillbaka mot Stockholm kl 14.30. Då serveras vi lunch, som ingår i utflyktspriset. Ingen dryck ingår utan det får var och en beställa och betala själv. Beräknad ankomsttid till Klara Mälarstrand är kl 16.15


Efter att vi har kommit tillbaka till Klara Mälarstrand kör bussen tillbaka till Nynäshamn med samma stopp för avstigning som under upphämtningen på morgonen.

Deltagaravgiften för utflykten är 470 kr per person för den som åker med bussen från/till Nynäshamn och 400 kr för den som tar sig själv till Klara Mälarstrand.

I det starkt subventionerade priset ingår
- Bussresa
- Båtresa
- Guidning i världsarvet Birka
- Entréavgift till muséet
- Lunch på återresan


Som vanligt får du gärna ta med dig din respektive eller någon annan vän till samma pris.


Anmälan om deltagande ska ske till Lilian Granström via mobil 073-967 3567 eller per mail (se länk uppe till Höger)

senast tisdagen den 27 augusti.


Glöm inte att vid anmälan tala om var du vill stiga på bussen.

Priset för utflykten (470 kr per person om du åker från Nynäshamn resp 400 kr per person om du åker från Stockholm) ska vara betalt till föreningens plusgirokonto 354619-9 innan utflyktsdagen.


Hjärtligt välkommen till höstens stora utflykt!----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Pubaftnar i Nynäshamn och Stockholm ordnas då och då enligt inbjudningar Ingen föranmälan behövs och du beställer själv det som önskas.

 

----------------------------------------------

Obetald medlemsavgift för år 2019?

 

Var god sätt in 100 kr till vårt pluskonto 354619-9.

 

Glöm inte ange avsändare och e-postadress, om du har en.

 

Om du behöver inbetalningskort, kontakta Lilian Granström,

tel          073-967025067

mail       lilian.granstrom@comhem.se

 

Tack!

----------------------------------------------

 

Har du idéer/synpunkter

hör av dig till styrelsen

 • en bra pub/restaurant?
 • intressant utflyktsmål?

Föregående aktiviteter:

Besök på Scanias Museum den 29 april 2016

Marcus Wallenberg-Hallen i Södertälje den 29 april, inkl bussresa och guidning.

ÅRSMÖTE hölls torsdagen den 19 mars 2016 på Kavallerimässen, K 1, kl 16.00, med drink, möte och middag. Buss från/till Nynäsh. Endast medlemmar.

Pubafton den 22 januari på Bishop Arms, Vasagatan 7

Julbord på Långbro Värdshus den 4 december 2015 kl 15.30

blev som vanligt snabbt fullbokad. Rejält med delikata rätter var uppdukade till de 40 deltagarna. I priset ingick glögg, garderob, julbord, julmust, öl, vatten, kaffe.


Vårlunch 19/5-14 Nynäsh. Ångbryggeri kl 11:00, inkl visning och ölprovning.

Vi samlades vid Ångbryggeriet, Lövlundsvägen 4, centrala Nynäshamn.

Vi fick information om bryggeriprocessen med rundvandring och provsmakning. Lunch med Grillad Alegravad Laxfilé. Fri favoritöl från tapp.


Läs om Ångbryggeriet på www.nyab.se


Soppteater 22 april 2014 på Stadsteatern

”Den allvarsamma leken” tisdagen den 22 april kl 12.00. Föreställningen var en ny tonsatt tolkning av Hjalmar Söderbergs roman. Speltid 50 minuter. Drottninggatan 34. Föreningen subventionerade, deltagarna betalade 150 kr inkl sopplunch. 20 biljetter så först till kvarn gällde.


Årsmöte den 6 mars 2014

Årsmötet ägde rum torsdagen den 6 mars på Kavallerimässen, K 1, Lidingövägen 28 kl 16.30. Middag serverades kl 17.30. Busstransport ordnades från Nynäshamn, tillbaks och via Cityterminalen.

Pubafton den 26 februari 2014

Vi ordnade pubafton på Nynäsgården i Nynäshamn onsdagen den 26 februari kl 18-21. Möjlighet fanns att köpa enklare förtäring. Ingen anmälan krävdes. F.d. Nynas-anställd som inte är medlem i föreningen fick tas med.

Pubafton den 7 nov 2013

Föreningen arrangerade en pubafton på Nynäsgården i Nynäshamn. Ett 20-tal personer hade hörsammat kallelsen och tillbringade ett par timmar i sällskap med andra Nynäs-veteraner.

Gemensam lunch den 6 februari 2014

Vi började det nya året med en gemensam lunch på Louis Restaurang i Söderhallarna, på nedre planet intill SF Bio. Ingen anmälan behövdes.

Jullunch den 5 dec 2013

Jullunchen hölls på Långbro Värdshus och blev som vanligt snabbt fullbokad. I år hade vi också mera tur med vädret än förra året och alla kunde ta sig dit utan problem. Långbro Värdshus hade dukat upp rejält med delikata rätter. De 40 deltagarna var mycket nöjda.

Anmälan mm


Anmäl ditt deltagande till:

Lilian Granstrom

 • mail lilian.granstrom@comhem.se
 • telefon 073-967 3567
 • sms eller talbesked till telefonsvararen.
 • Vid fullbokning gäller först till kvarn.


Att tänka på vid bussturer od

 • kom i god tid
 • tag med mobil och litet att dricka

Att tänka på vid pubaftnar

 • Ingen anmälan krävs
 • Går bra ta med f d Nynas-anställd som (ännu) inte är medlem

Utflykt med Ejdern sep 2018


Skokloster slott 14 Sep 2017

40 personer deltog vid bussresan till Skoklostrer Slott med visning av slottet och en Jane Austen-utställning samt avnjöt en god lunch. Mycket trevlig och intressant dag.


 • Julbord Kroken Nynäshamn. Onsdagen den 7 december 2016


 • Pythagoras 

i Norrtälje den 22 september. Lunch på Restaurang Bergsstugan, visning gamla motorverkstaden (tändkulemotorer mm).


2015 års  julbord anordnades på Krokens restaurang i Nynäshamn blev mycket lyckat. Ett stort antal rätter var uppdukade, och ela 60 personer deltog. Det lär vara rekord för föreningens julbord.

Den 7 september arrangerade föreningen en utflykt till Hjälmare kanal. Vi hade en fantastisk tur med vädret och det blev en mycket trevlig båtresa igenom 10-talet slussar och med en total nivåskillnad på över 20 meter. Samtidigt som vi serverades en god lunch, fick vi lite historia och guidning om kanalen av skepparen. Alla deltagare var överens om att det var en mycket trevlig utflykt och en lyckad dag.

 

Pubaftonen på Eight Friends Inn i Nynäshamn den 1 oktober lockade ca 30 deltagare och vid pubaftonen på Bishop Arms i Stockholm den 7 oktober deltog 12 personer

Vårlunch

Årets vårlunch ägde rum torsdagen den 4 juni 2016 på Fotografiska Museet i Stockholm.

Konferenslunch serverades och en guidad tur i museet gjordes.

Pubafton den 30 oktober 2015 på Eight Friends Inn i Nynäshamn.

Den brittiska puben med öl och whisky i centrum hade ett rejält sortiment av öl, whisky och fina viner samt pubmat och är belägen i stadens f.d. stationshus, nära pendeltågets slutstation.

Den planerade visningen av Medeltidsmuseet den 1 oktober 2014 fick ställas in.

Landsort/Ersta Batteri den 3 september 2014


32 medlemmar deltog i vackert väder vid utflykten till Ersta Batteri, även kallat Batteri Landsort och Landsorts fågelstation. Batteriet är en försvarsanläggning i fyra våningar, insprängd i berget som under kalla kriget var Sveriges hemligaste rum, men nu öppet för visningar.


Den guidade visningen tog ungefär en timme. Deltagarna visades i en grupp i taget medan övriga njöt av Landsorts vackra natur och fågelliv.


Pendeltåg från Stockholms Central kl 08:04, buss till Ankarudden, Waxholmsbåt från Ankarudden.


I priset ingick kaffe vid ankomsten, ärtsoppa och punsch till lunch, visning och ornitologisk guidning av Jan Ohlsson. Möjlighet fanns till bad, hyrd cykel, fiske.

Ålandskryssning 2013-09-18

Vid kryssningen med Rosella den 18 september deltog 27 personer. Trots en del missförstånd med upphämtningtider i Nynäshamn så kom vi i god tid till Kapellskär. Under tiden som båten tog sig fram över ett spegelblankt hav mot Mariehamn avnjöt vi en mycket god buffélunch. Alla var mycket nöjda med dagen då vi kom tillbaka till Nynäshamn vid 19.30-tiden.


Björke Väveri och Flygvapenmuseet i Linköping 2013-10-23

Vid resan till Flygvapenmuseet i Linköping den 23 oktober deltog 28 personer. Tidsschemat blev lite pressat, många tyckte att tiden på Björke väveri blev alltför kort. Flygvapenmuseet ställde upp med två st guider som hade mycket att berätta om det svenska flygvapnet genom tiderna. Efter en god lunch fick vi lite tid för oss själva på museet innan resan gick tillbaka till Nynäshamn. Alla deltagarna var överens om att det var en mycket trevlig och intressant dag.